1969, ένα μηχανουργείο ξεκινά στον Βοτανικό από τον Μιχάλη Λεκάκη.

Read More

’70s, το μηχανουργείο εδραιώνεται, ενώ κατοχυρώνονται οι πρώτες πατέντες στην κατασκευή εξαρτημάτων για υδραυλική χρήση.

Read More

1980 και κάτι, η ομάδα μεγαλώνει καθώς νέοι τεχνίτες εκπαιδεύονται σε ποικιλία μηχανολογικού εξοπλισμού, όπως μασγαλότορνους, υδραυλικές πρέσσες, μηχανότορνους, ηλεκτροστατικό βαφείο και αμμοβολή. Ξεκινάνε οι πρώτες συνεργασίες με μεγάλες βιομηχανίες και καταστήματα στα είδη υγιεινής, είτε με παραγωγή αυτοτελών προϊόντων, είτε ως προμηθευτές συγκεκριμένων εξαρτημάτων φασόν/façon.

Read More

Κυκλοφορία των πρώτων ολοκληρωμένων σειρών αξεσουάρ, μια στροφή προς την εξ’ ολοκλήρου απασχόληση με τα είδη μπάνιου. Την περίοδο κατασκευάζονται ήδη καθρέφτες, χαρτοδοχεία, λαβές ντουζιέρας και σειρές αξεσουάρ μπάνιου, όλα τα σχέδια δια χειρός Ιωάννη Λεκάκη.

Read More

Gruppo Firenze Project, από την επιλογή των υλικών για τη φωτογράφιση μέχρι τα χαρτιά της εκτύπωσης, μια δουλειά που παρουσίασε συγκεκριμένες σειρές αξεσουάρ με εκκεντρικό χαρακτήρα. Ένα trend-setting ύφος, που πέρασαν πολλά χρόνια για να δημιουργηθεί από εταιρία στην εγχώρια αγορά, δεδομένων των κοινωνικο-οικονομικών συγκυριών που ακολούθησαν.

Read More

VIOLEK start-up, τα δύσκολα χρόνια μετά την οικονομική κρίση, βρίσκουμε διέξοδο με την επένδυση σε μια νέα, μεγάλη αγορά. Ξεχωριστή οντότητα από την παραγωγική μονάδα στην Αθήνα, ανοίγουμε στο Λονδίνο μια εμπορική έδρα, με το όνομα VIOLEK UK LTD. Με απεσταλμένους από το Ελληνικό εργοστάσιο γίνεται η έρευνα στην Αγγλία, με επίσκεψη και δειγματισμό σε εκατοντάδες καταστήματα ειδών υγιεινής, μια κίνηση που μας έδωσε τις πρώτες συνεργασίες.

Read More

It’s all about production ~ 3η γενιά Λεκάκη ~ Μιχάλης και Μαρία. Βελτιώνεται ο μηχανολογικός εξοπλισμός και προστίθενται νέες φάσεις στην παραγωγή.

Read More

5 χρόνια στην Αγγλική αγορά, μια συνειδητοποίηση που μας έδωσε μεγάλη ώθηση. Τα προϊόντα μας με γνώμονα την ποιότητα των υλικών, την solid κατασκευή και τον εξ’ολοκλήρου σχεδιασμό από εμάς, τοποθετούνται δίπλα σε ηγετικές εταιρίες ειδών υγιεινής. Επιλέγονται να διακοσμήσουν κορυφαία καταστήματα στην καρδιά του Λονδίνου, ως οι λεπτομέρειες που θα κάνουν την διαφορά.

Read More

Η νέα ταυτότητα της Verdi ~ μια κίνηση ανανέωσης, μια επιθυμία να επικοινωνήσουμε γνωρίσματα της εταιρίας μας, του εργοστασίου μας. Ο χαρακτήρας της Verdi διαμορφώνεται από τους ανθρώπους που την στελεχώνουν, από την οικογένεια Λεκάκη και από την διαρκή επιθυμία για εξέλιξη.

Read More